Sunday, July 1, 2007

/// dagen g

I D A G · (G) Ä L L E R · D E T och det ska bli så kul att få gå på invigningen av Nya hemmaarenan Grimsta. Jag var där och kikade kl. 09.00 och det såg jättefint ut. Ståplatsläktaren längst bort på kortsidan är för hemmaklacken Bromma Black n Red (BBR HandShakers). Olof Guterstam (11) är tillbaka och Markus Karlsson (25) samt Imad Chhadeh (26) är spelklara.

P O P P E N · M A S K A D E · I N T E · i nätet och spelade enormt inspirerande, peppad av alla fans som hejjade på bakom mål och sjöng ”Pop pop i topp, vi har Poppen i mål” Han tog sig t.om. tid att skämta och skojja med killarna bakom mål. Segermålet 1–0 av Jan-Erik Berg i 45:e minuten var en kanon, som många nätredaktörer redan har utsett till allsvenskans finaste mål. Arash jobbade på hårt framåt och Markus Karlson stöttade upp och skärpte försvaret på ett bra sätt. Dock fick han tas ut i andra halvlek för säkerhets skull. Nya Grimsta har blivit en fin arena där publiken kommer spelet nära. Nästan 3893 åskådare fick en fotbollskulturell festivalupplevelse de troligen kommer att ha med sig som ett glatt minne hela livet, åtminstone gäller det BP-fansen.

E N · T I L L · T O P P F Ö R S T Ä R K N I N G i defensiven har ny blivit klar, och det gäller den erfarna målvakten Mattias Asper, senast i Stavanger och tidigare i bl.a. AIK. Han är spelklar i nästa match mot Gefle 9 Juli.