Friday, August 24, 2007

/// fotboll är kapitalism

D E R B Y D A X · O C H · P Å · T Y S K A · T R A N S F E R M A R K T · (transfermarknaden), ser jag att Mattias Asper har ett marknadsvärde av 375' kr och är upptagen i agent Anders Wallstens stall, som består av 23 spelare från Sverige och Finland med stjärnspelare som Johan Elmander, Olof Mellberg m.fl. Olof Guterstams prislapp: 250' kr. Om jag har dragit rätt slutsats så har sju BP-spelare en monetär ersättning som motsvarar en marknadsmässig heltidslön och är således BP:s fotbollsproffs. Hoppas grabbarna jobbar hårt i eftermiddag och producerar mål bakom Benny Lekström (1) i Hammarbymålet. Varje mål är väl värt en sådär 15' kr i mycket runda slängar. Försvararen Sleyman (350' kr) är tillbaka i Hammarby och tränaren påstår att HIF är det bättre laget. Jaha, men det är bara bra att slå ur underläge.

F Ö R E T A G E T · A I K · är ett aktiebolag med aktier upptagna på börshandelslista (NGM) värdepapper fria att köpa och sälja för dig och mig dygnet runt om på aktiemarknaden på siter som Nordnet.se, Aktiedirekt.se eller Avanza.se, om vi så skulle önska. Faktum är att AIK:s aktie har gått upp 6% förra veckan från att ha dalat tidigare i sommar (Avanza) kan det ha med deras förbättrade form?
HIF ≈ 7 MSEK (Transfermarkt). Vad är kapitalism enligt Wikipedia?

PS Jag äger inga AIK-aktier och ställer upp en viss disclaimer med överseende om någon slutsats skulle vara sviktande då ämnet fotbollskapitalism är knepigt.

No comments: