Wednesday, October 29, 2008

/// kvalfylld väntan

H Ä R · K O M M E R · E N · K R Ö N I K A · nu när segerruset lagt sig som höst-dimma över Grimstas gröna tuvor. Nu måste vi fortsätta att tålmodigt vänta in första kvalmatchen hemma på Grimsta om ett par veckor. Svenska juniormästarklubben inväntar slutstrid på Grimsta och snacket går på bussar och i gallerior om vilket lag från allsvenskan som får möta BP. Jag vet att BP är sveriges snällaste klubb och att ordet h*ta är tabu. Men många uttrycker en viss ringaktning för Ljungskile, som anses spela tråkig fotboll på en hemmaplan som sägs vara i så dåligt skick att kvaliteten inte når upp till nivån skämt, och önskar att pojkarna från Bromma kan ge dem en ljungade omgång. Ljungskile förlorade mot Malmö FF (1-3) i förrgår i en ganska jämn match och spelar näst sista omgången i ett västkustderby och tillika makrillmöte mot GAIS hemma på Starke Arvids Arena nu på lördag. Matchen visas på TV4 kl. 16.00. För er som tänkt ta er till Ljungskile, 6,5 mil norr om Göteborg, så skall GPS:n visa följande: Lat: N 58º 14' 23.43" Long: E 11º 54' 42.32" aka Lyckåsvägen 3.

B P · S V Ä N G E R · Jag noterar hur jag med min om jag får säga det själv musikaliska ådra (sitter och traglar med en bok i musikteori) går omkring och sjunger "vi är svarta, vi är röda, hej, hej” hela tiden. Kanske kan herr JJ, dokumenterat kompetent musiker, och får jag i detta sammanhang säga tyvärr än så länge inbiten gammal bajjare (omvändning pågår:) hjälpa till med en riktigt bra och svängig BP-låt.

B E P P E · B J Ö R N · var är du? Kanske han gömmer sig under en stubbe i grimstaskogen. Tyska fotbollsfans vill gärna träffa honom, då de fått veta att i Sverige går det omkring ca 8.000 lösa björnar. Borde inte t.ex. megafonmannen krypa in i en maskotkostym/björnskinn och göra björntjänst. Hoppas inte nån förvirrad tysk skjuter skarpt mot ”Der Bromma Bär”

E N · S K Ä G G I G · Degerforssupporter bosatt i Stockholm anslöt sig sorgsen och deprimerad till BP:s supporterskara och fick finna sig i att vänligt men väldigt frenetiskt switchas över till BP av en herr GP som visade sig vara omöjlig att brommsa i arbetet med att få flera vuxna medsupportar och fotbollsnördar i svartröda tröjjor till A-sektionen. Lika säkert som att bollen är rund så ses vi på Grimsta!

No comments: